Burgery szpinakowe z tymiankiem i lubczykiem

Burger szpinakowy
Burger szpinakowy123RF/PICSEL

Składniki

  • 80 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 20 dag mrożonego szpinaku (całe liście)
  • 1 szalotka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki pestek słonecznika
  • 1–2 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • po 5 gałązek lubczyku i tymianku
  • kilka listków sałaty
  • 1 czerwona cebula
  • 2 pomidory
  • 6 bułek pszennych
6 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Wegetariańskie burgeryAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?