Burgery z kurczaka,z bekonem i awokado
To połączenie jest przepyszne!

Składniki
- sok wyciśnięty z limonki
- łyżka oliwy
- 4 filety z kurczaka
- 4 plastry wędzonego
- bekonu lub boczku
- 1/2 szklanki majonezu
- ząbek czosnku, zmiażdżony
- łyżeczka wędzonej papryki
- 4 bułki, rozkrojone
- garść szpinaku baby
- sos
- awokado, obrane 1/2 szklanki liści świeżej
- kolendry ząbek czosnku, posiekany
- długa zielona papryczka chilli, posiekana
- 1/3 szklanki oliwy
- 2 łyżki soku z limonki
Sposób przygotowania
1. SOS Z AWOKADO: Zmiksuj wszystkie składniki i przypraw. Wstaw do lodówki. 2. Majonez wymieszaj z czosnkiem i papryką. 3. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C i ustaw na funkcję grillowania. Dwie łyżki sosu z awokado wymieszaj z sokiem z limonki i oliwą. Mięso lekko rozbij uchwytem noża. Posmaruj je sosem i włóż do piekarnika. Piecz 4-5 minut, po czym wyjmij i odłóż. 4. Podpiecz bekon (3-4 minuty). Włóż do piekarnika bułki, aby stały się chrupiące (minuta). 5. Wyjmij je, na spody wyłóż majonez, następnie mięso, bekon, sos z awokado i szpinak. Przykryj wierzchami. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi.