Burgery z kurczaka,z bekonem i awokado

Burger z awokado
Burger z awokado123RF/PICSEL

Składniki

  • sok wyciśnięty z limonki
  • łyżka oliwy
  • 4 filety z kurczaka
  • 4 plastry wędzonego
  • bekonu lub boczku
  • 1/2 szklanki majonezu
  • ząbek czosnku, zmiażdżony
  • łyżeczka wędzonej papryki
  • 4 bułki, rozkrojone
  • garść szpinaku baby

- sos

  • awokado, obrane 1/2 szklanki liści świeżej
  • kolendry ząbek czosnku, posiekany
  • długa zielona papryczka chilli, posiekana
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 2 łyżki soku z limonki

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Guacamole – meksykański dip z awokado Zmysłowe smakiINTERIA.PL
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?