Reklama

Burgery z kurczaka,z bekonem i awokado

To połączenie jest przepyszne!

Czas przyrządzenia: 25 minut

Składniki

  • sok wyciśnięty z limonki
  • łyżka oliwy
  • 4 filety z kurczaka
  • 4 plastry wędzonego
  • bekonu lub boczku
  • 1/2 szklanki majonezu
  • ząbek czosnku, zmiażdżony
  • łyżeczka wędzonej papryki
  • 4 bułki, rozkrojone
  • garść szpinaku baby

Składniki - sos

  • awokado, obrane 1/2 szklanki liści świeżej
  • kolendry ząbek czosnku, posiekany
  • długa zielona papryczka chilli, posiekana
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 2 łyżki soku z limonki

Sposób przygotowania

1. SOS Z AWOKADO: Zmiksuj wszystkie składniki i przypraw. Wstaw do lodówki. 

2. Majonez wymieszaj z czosnkiem i papryką. 

3. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C i ustaw na funkcję grillowania. Dwie łyżki sosu z awokado wymieszaj z sokiem z limonki i oliwą. Mięso lekko rozbij uchwytem noża. Posmaruj je sosem i włóż do piekarnika. Piecz 4-5 minut, po czym wyjmij i odłóż. 

4. Podpiecz bekon (3-4 minuty). Włóż do piekarnika bułki, aby stały się chrupiące (minuta). 

5. Wyjmij je, na spody wyłóż majonez, następnie mięso, bekon, sos z awokado i szpinak. Przykryj wierzchami. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi. 

Reklama
Olivia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy