Burgery z kurczaka,z bekonem i awokado

To połączenie jest przepyszne!

Burger z awokado
Burger z awokado123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. SOS Z AWOKADO: Zmiksuj wszystkie składniki i przypraw. Wstaw do lodówki. 

2. Majonez wymieszaj z czosnkiem i papryką. 

3. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C i ustaw na funkcję grillowania. Dwie łyżki sosu z awokado wymieszaj z sokiem z limonki i oliwą. Mięso lekko rozbij uchwytem noża. Posmaruj je sosem i włóż do piekarnika. Piecz 4-5 minut, po czym wyjmij i odłóż. 

4. Podpiecz bekon (3-4 minuty). Włóż do piekarnika bułki, aby stały się chrupiące (minuta). 

5. Wyjmij je, na spody wyłóż majonez, następnie mięso, bekon, sos z awokado i szpinak. Przykryj wierzchami. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi.

Zmysłowe smaki: Guacamole – meksykański dip z awokado INTERIA.PL
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas