Burgery z kurczaka,z bekonem i awokado
To połączenie jest przepyszne!
Sposób przygotowania
1. SOS Z AWOKADO: Zmiksuj wszystkie składniki i przypraw. Wstaw do lodówki.
2. Majonez wymieszaj z czosnkiem i papryką.
3. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C i ustaw na funkcję grillowania. Dwie łyżki sosu z awokado wymieszaj z sokiem z limonki i oliwą. Mięso lekko rozbij uchwytem noża. Posmaruj je sosem i włóż do piekarnika. Piecz 4-5 minut, po czym wyjmij i odłóż.
4. Podpiecz bekon (3-4 minuty). Włóż do piekarnika bułki, aby stały się chrupiące (minuta).
5. Wyjmij je, na spody wyłóż majonez, następnie mięso, bekon, sos z awokado i szpinak. Przykryj wierzchami. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi.