Burritos
Z kuchni meksykańskiej.
Składniki na 8 porcji:
- wędzona pierś kurczaka,
Przyrządzanie:
Cieciorkę opłukać, zalać zimną wodą. Dodać sól i obrany czosnek. Gotować do miękkości. Marchewki obrać, pociąć je w słupki, podsmażyć na oleju, osączyć. Cebulę pokroić w krążki. Paprykę przekroić na pół, usunąć ogonek i pestki, pokroić w drobne paseczki. Można także - według uznania - poddusić ją. Wędzoną pierś kurczaka pokroić w paski. Placki kukurydziane skropić wodą, podgrzać w piekarniku. Ciepłe placki posmarować sosem meksykańskim, wyłożyć na nie sałatę, duszone warzywa, cieciorkę i wędzonego kurczaka. Każdy placek posypać solą i pieprzem, lekko docisnąć, tworząc rodzaj kopertki.
Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również: