Cannelloni z mięsem

Specjały z kuchni włoskiej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1 kg mielonego mięsa (wołowego i i wieprzowego),
- koncentrat pomidorowy,
- 1 marchewka, seler,
- cebula, sól, pieprz, olej,
- paczka cannelloni,
- 4 łyżki utartego sera żółtego.

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mielone mięso, koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody, utartą marchewkę i seler, sól i pieprz. Smażyć ok. 20 minut. Rurki cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować, by były na wpół twarde. Wyjąć, schłodzić. Napełnić farszem. Włożyć do naczynia, zalać rosołkiem lub sosem pomidorowym. Piec około 30 minut.
Czas przygotowania 40 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas