Chili con carne - vipera

<b>Składniki</b>: 80 dkg wołowiny, 3 średnie cebule, 3 kolorowe papryki, 2 puszki pomidorków, 2 puszki czerwonej fasoli, przyprawa Chili con carne, pół litra rosołu.

Przygotowanie:

Wołowinę pokroić w słupki podsmażając na małej ilości oleju. Cebulki pokroić w kostkę i smażyć na złoty kolor, dodać do wołowiny i dusić razem ok. 1 godz. wlewając rosół lub 2 kostki rosołowe. Dodać pomidory z zalewą oraz wg uznania i smaku trochę przecieru pomidorowego, a następnie pokrojoną paprykę w kostkę i fasolę. Dodać przyprawę Chili con carne do smaku,aby było dość ostre i vegetę, aby było w miarę słone. Dusić jeszcze pod przykryciem ok.10 min. Smacznego! To moje ulubione świąteczne danie!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas