Reklama

Reklama

Chilli con Carne

Specjalność kuchni meksykańskiej.

Składniki na 4 porcje
ok. 700 g mięsa wołowego, mielonego, lub pokrojonego w drobną kostkę
400 g czerwonej fasoli, najlepiej z puszki
500 g pokrojonych pomidorów z puszki, bez skórki
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 łyżki mielonej papryki chili
1 łyżeczka kminku
pół łyżeczki oregano
bulion wołowy
olej do smażenia
sól, pieprz

Przygotowanie 60 min.:

Mięso podsmażyć na oleju, dodać drobno posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Smażyć razem przez około 3-5 minut i dodać odcedzoną z wody fasolę. Pomidory bez skórki wrzucić do mięsa. Dodać mieloną paprykę chili, kminek, oregano, doprawić solą i pieprzem, gotować na średnim ogniu, aż mięso i fasola będą miękkie, od czasu do czasu podlewając bulionem.

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: chilli | kuchnia meksykańska | mięso mielone | wołowina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy