Chłodnik malinowy z biszkoptami

Składniki:
- 4 porcje, - 1 l mleka, - 50 dag malin, - 4 żółtka, - biszkopty, - 1/2 szklanki naturalnego miodu, - 1/2 laski wanilii, - 3-4 łyżki likieru malinowego
Przygotowanie:
Mleko zagotuj, zdejmij z ognia, ostudź. Maliny przetrzyj przez sito o drobnych oczkach. Żółtka włóż do wysokiego naczynia. Dodaj miód, posiekany rdzeń wanilii i likier. Wstaw do większego naczynia z gotującą się wodą i na parze ubijaj około 10 minut. Kiedy powstanie gęsta kremowa masa. dalej ubijając dolewaj małe porcje mleka. Wymieszaj z przetartymi malinami. Ostudź. Wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Podawaj z biszkoptami lub lanymi kluseczkami przyrządzonymi z dodatkiem cukru waniliowego. czas przygotowania: 45 minut Porcja: 304 kcal
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!