Reklama

Reklama

Chłodnik ogórkowy

Ogórki i awokado obierz, pokrój w kostkę.

Składniki dla 4 osób:

  • 60 dag ogórków
  • awokado
  • garść liści mięty
  • pół pęczka koperku
  • 4 szklanki jogurtu naturalnego
  • sok z połowy limonki
  • grubo mielony pieprz
  • sól

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Ogórki i awokado obierz, pokrój w kostkę. Miętę i koperek umyj. Do wysokiego naczynia włóż ogórki (zostaw odrobinę do dekoracji) z awokado, miętę, koper, sok z limonki. Całość zmiksuj blenderem. Dodaj jogurt i pieprz, dokładnie wymieszaj. Włóż do lodówki na 2 godziny.

2. Paprykę umyj, pokrój w drobną kostkę. Chłodnik wlej do miseczek, dekoruj posiekanym ogórkiem, papryką i koperkiem. Możesz podawać z młodymi ziemniakami i koperkiem.

Czas przygotowania: ok. 40 minut


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje