Reklama

Reklama

Chłodnik pomidorowy z kulkami serowymi i paluszkami grissini

W 25 minut.

  Składniki:

  • Opakowanie paluszków grissini
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 kg dojrzałych pomidorów
  • 1 cytryna
  • 1-2 łyżki miodu
  • 4 gałązki bazylii
  • Pieprz, sól
  • 2 łyżki octu winnego
  • 150 g koziego twarożku

  Przygotowanie:

  Pomidory pokroić na duże kawałki, dodać miód, skórkę startą z cytryny, 4 łyżki soku z cytryny i wszystko razem zmiksować. Dodać posiekane listki bazylii, pieprz, sól i ocet. Zupę podawć w bulionówkach. Przed podaniem łyżeczkę oliwy. Dekorować paluszkami grissini, gałką twarożku i posiekaną bazylią.

Reklama

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje