Chłodnik z botwinki

Maj to czas świeżych i młodziutkich warzyw niezbędnych w naszej codziennej diecie. Warto go wykorzystać i zajadać się chrupiącą botwinką, na którą sezon trwa tak krótko.

Chłodnik z botwinką i świeżym koperkiem
Chłodnik z botwinką i świeżym koperkiem123RF/PICSEL

Buraki wyszoruj i upiecz bez obierania w piekarniku. Następnie pokrój w paseczki.

Jaja pokrój w ósemki, ogórka umyj i pokrój w kosteczkę.

Śmietanę zmieszaj z kefirem i sokiem z cytryny, dodaj przyprawy i koperek. 

Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Warto przed podaniem dodać do chłodnika kilka kostek lodu.

***
Zobacz także:

"Ewa gotuje": Lody kokosowe na ananasiePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas