Reklama

Reklama

Chrupiące grzanki serowe

Smakowity dodatek do gulaszu

Czas przyrządzenia: 15 min
Składniki dla: 4

Składniki

  • pieczywo
  • ser żółty
  • majonez
  • bazylia
  • oregano
  • koperek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Pokrojone pieczywo ułóż na blasze i wsuń do mocno rozgrzanego piekarnika. Poczekaj, aż ładnie się zrumieni. W tym czasie wymieszaj starty żółty ser z odrobiną majonezu i posiekanymi ziołami (bazylią, majerankiem, koperkiem, natką). Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozsmaruj na chlebie. Zapiekaj, aż ser zacznie się topić. Serwuj jako dodatek np. do gulaszu farmerskiego z musztardą.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje