Chrupiące grzanki z papryką, łososiem oraz serem żółtym

Świetna przekąska na wieczór w gronie przyjaciół!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Paprykę pokroić w cienkie paski. Bagietkę podzielić na małe kromki, każdą z nich posmarować oliwą, ułożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C) na ok 5 – 7 minut lub do uzyskania pożądanej chrupkości. Na każdą kromkę nałożyć paprykę, pokrojonego w cienkie paski łososia oraz skrojone wcześniej oliwki. Doprawić solą, pieprzem i bazylią, a na wierzch utrzeć żółty ser. Podawać udekorowane listkiem świeżej pietruszki.

Smacznego!

Bruschetta - przepisInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas