Chrupiące paluszki
Paluszki z kurczaka z pysznymi dipami.

Składniki:
- 0,5 kg. piersi z kurczaka, - 1/2 paczki płatków kukurydzianych, - 2 jajka, - 2 łyżki mąki, - sól, pieprz, - 1 lt. oleju Na dipy: 1. ziołowy: - 200 ml. majonezu, - 2 łyżki siekanych ziół (koper, natka, szczypior), - 2 łyżki mleka, - sól, pieprz 2. żurawinowy: - 100 ml. majonezu, - 100 ml. śmietany,- 3 łyżki żurawiny do mięs, sól, pieprz cukier Przygotowanie:
Piersi z kurczaka pokroić w długie paski. Płatki dobrze pokruszyć ręką. Jajka rozmieszać z solą i pieprzem. Paski kurczaka panierować w kolejności: mąka, jajko, płatki. Smażyć na głębokim tłuszczu do zrumienienia. Składniki dipów połączyć, wymieszać i podawać z paluszkami. Czas przygotowania 0,5 h. przepis na 6 osób.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".
Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również: