Chrupiący Cezar

Na kolację lub drugie śniadanie

Sałatka Cezar
Sałatka Cezar123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pierś podziel na połówki. Umyj i osusz. Natrzyj solą. Zioła wymieszaj z papryką, imbirem, dużą szczyptą pieprzu i z 2 łyżkami oleju. Posmaruj mięso. Odłóż na 30 minut. 

2. Przygotuj sos: czosnek obierz, posiekaj. Żółtko roztrzep, wlej do słoika. Dodaj oliwę, sok z cytryny, musztardę, czosnek i szczyptę soli. Słoik zakręć, energicznie potrząsaj, aż składniki dobrze się połączą. Wstaw do lodówki. 

3. Zamarynowane w przyprawach filety smaż w całości na patelni grillowej, na małym ogniu, po ok. 15 minut z każdej strony. Poczekaj, aż ostygną i pokrój w plastry. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną bagietkę. Mięso i grzanki rozłóż na umytej sałacie, skrop sosem i posyp serem.

Sałatka capreseInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas