Chrupiący Cezar

Sałatka Cezar
Sałatka Cezar123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 mała sałata strzępiasta lub rzymska
  • garść rukoli
  • 1/2 bagietki
  • 2-3 łyżki startego na wiórki sera typu parmezan
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1/3 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól
  • czarny pieprz
  • olej

- sos

  • 3 łyżki oliwy
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
3-4 porcji

Sposób przygotowania

Sałatka capreseInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?