Reklama

Reklama

Ciągnący ser w chrupiącej panierce... Pokochasz to!

Nie da się nie zakochać w tym szybkim daniu. Zrobisz je bez trudu!

Składniki

  • 200g mozzarelli
  • 2 jajka
  • mąka do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • bazylia
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • keczup (lub inny ulubiony sos)

Sposób wykonania:

Pokrój mozzarellę w słupki. Powinny mieć średnicę ok. 0,5 cm. 

Serowe słupki panieruj: najpierw obtocz je w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej z przyprawami. Każdy słupek panieruj dwa razy.

Usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. 

Podawaj natychmiast z keczupem lub innym sosem, który lubisz.

* * *

Zobacz więcej:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje