Ciągnący ser w chrupiącej panierce... Pokochasz to!
Nie da się nie zakochać w tym szybkim daniu. Zrobisz je bez trudu!

Składniki
- 200g mozzarelli
- 2 jajka
- mąka do panierki
- bułka tarta do panierki
- bazylia
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- keczup (lub inny ulubiony sos)
Składniki:
200g mozzarelli2 jajkamąka do panierkibułka tarta do panierkibazyliasól i pieprzolej do smażeniakeczup (lub inny ulubiony sos)
Sposób wykonania:Pokrój mozzarellę w słupki. Powinny mieć średnicę ok. 0,5 cm.
Serowe słupki panieruj: najpierw obtocz je w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej z przyprawami. Każdy słupek panieruj dwa razy.
Usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Podawaj natychmiast z keczupem lub innym sosem, który lubisz.
* * *Zobacz więcej: