Reklama

Reklama

Ciasta kruche

Łatwość wykonania tych deserów zachęca do częstych powtórek, tym bardziej, że są przepyszne.

Jabłkowy przekładaniec

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kostka masła
  • 1/2 szklanki drobnego cukru
  • 3 łyżki śmietany
  • łyżeczka cynamonu
  • 5 żółtek

Składniki - masa

  • 5 jabłek
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki drobnego cukru

Składniki - beza

  • 5 białek
  • 1/2 szklanki drobnego cukru
  • łyżka soku z cytryny
  • opakowanie
  • budyniu śmietankowego

Sposób przygotowania

1. Do mąki dodaj proszek do pieczenia, masło, cukier, śmietanę, żółtka i cynamon. Zagnieć. Schłodź. 3/4 ciasta wyłóż na blachę i piecz 10 minut w temp. 180°C. 

Reklama

2. Jabłka pokrój. Obsyp mąką, cynamonem i cukrem. Białka ubij, dodaj cukier, sok z cytryny i budyń, zmiksuj. 

3. Na podpieczony spód wyłóż jabłka, przykryj ubitym białkiem i posyp pokruszonym ciastem. Piecz 30 minut.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje