Ciasteczka owsiane Eijii

Przepis Sary La Fountain - na słodki dzień.

Ciasteczka owsiane Eijii
Ciasteczka owsiane Eijiimateriały prasowe

Pokrojone w kostkę masło połącz z cukrem. Stopniowo dodawaj mąkę. Dodaj aromat waniliowy.

Umieść ciasto w małej formie do pieczenia wyłożonej pergaminem I dociśnij czubkami palców.

Na posypkę stop masło i zmieszaj z cukrem i płatkami.

Równomiernie posyp ciasto. Piecz w 200 stopniach C przez 10-15 minut na złoty kolor.

Potnij na kwadraty i odstaw do ostudzenia.

Świetnie smakują ze szklanką mleka.

Ciasteczka owsiane możesz przechowywać w szczelnym pojemniku.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Jak zrobić omlet? Przepis na idealnego omletaInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas