Ciasteczka owsiane Eijii
Przepis Sary La Fountain - na słodki dzień.

Składniki
na ciasto
- 200 g masła
- 100 ml cukru
- 400 ml mąki
- kropla aromatu waniliowego
Składniki
na posypkę
- 100 g masła
- 100-150 ml cukru
- 400 ml płatków owsianych
Przygotowanie:
Pokrojone w kostkę masło połącz z cukrem. Stopniowo dodawaj mąkę. Dodaj aromat waniliowy.
Umieść ciasto w małej formie do pieczenia wyłożonej pergaminem I dociśnij czubkami palców.
Na posypkę stop masło i zmieszaj z cukrem i płatkami.
Równomiernie posyp ciasto. Piecz w 200 stopniach C przez 10-15 minut na złoty kolor.
Potnij na kwadraty i odstaw do ostudzenia.
Świetnie smakują ze szklanką mleka.
Ciasteczka owsiane możesz przechowywać w szczelnym pojemniku.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.