Ciastka kruche. Palce lizać!

Łatwe do wykonania ciasteczka maślane uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Za pomocą foremek możesz wycinać ciastka kruche w dowolnych kształtach. Wypróbuj nasz przepis.

Ciastka kruche występują w wielu kształtach
Ciastka kruche występują w wielu kształtachINTERIA.PL

Ciastka kruche - przygotowanie

1. Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder, dodać żółtko, pokrojone w kostkę zimne masło, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

2. Szybko zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

3. Ciasto rozwałkować, za pomocą foremek wycinać ciasteczka, piec w 180 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut aż spód nabierze lekko złotego koloru.

4. Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Sprawdź też inne nasze przepisy na pyszne ciasta:

Zobacz też:

Szybkie ciasteczka dla gościInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas