Ciasto anielskie z pomarańczą

Aktualizacja
Ciasto anielskie z pomarańczą pięknie się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej
Ciasto anielskie z pomarańczą pięknie się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 10 białek z jajek (najlepiej rozmiar L)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1-2 łyżki startej skórki pomarańczy
  • 1 łyżeczka zapachu pomarańczowego do ciast
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli

- polewa:

  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka cukru pudru

Ciasto anielskie z pomarańczą - przygotowanie

Przepis na proste ciasto pomarańczoweInteria KulinariaInteria Kulinaria