Jabłka pieczone

Jabłka pieczone to zdrowy deser, który nie wymaga od nas dużego nakładu pracy. Jabłka pieczone są przysmakiem znanym od bardzo dawna. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, sięgnijcie koniecznie do naszego przepisu.

Jabłka pieczone - już nasze babcie je przygotowywały
Jabłka pieczone - już nasze babcie je przygotowywałyINTERIA.PL

Jabłka pieczone - przygotowanie

1. Jabłka umyć i wydrążyć gniazda nasienne.

2. Do powstałych otworów włożyć orzechy i wlać miód.

3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach Celsjusza do miękkości (w zależności od wielkości i odmiany jabłek od 30 do 45 minut).

Sprawdź, co jeszcze można przygotować z owoców:

Zobacz też:

Jak zrobić jabłka pieczone?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas