Reklama

Reklama

Jabłka pieczone

Jabłka pieczone to zdrowy deser, który nie wymaga od nas dużego nakładu pracy. Jabłka pieczone są przysmakiem znanym od bardzo dawna. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, sięgnijcie koniecznie do naszego przepisu.

Składniki

  • 3 jabłka - najlepiej szara reneta
  • 3 łyżki miodu
  • 30 g orzechów włoskich

Jabłka pieczone - przygotowanie

1. Jabłka umyć i wydrążyć gniazda nasienne.

2. Do powstałych otworów włożyć orzechy i wlać miód.

3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach Celsjusza do miękkości (w zależności od wielkości i odmiany jabłek od 30 do 45 minut).

Sprawdź, co jeszcze można przygotować z owoców:

Surówka z marchewki i jabłek

Jabłka w cieście

Reklama

Bezglutenowe jabłka w cieście

Zobacz też:


 

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: jabłka pieczone

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje