Reklama

Reklama

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe jest szybkie i bezproblemowe do przygotowania. Uda się każdemu, kto skorzysta z naszego przepisu. Ciasto czekoladowe to klasyczny wybór, gdy chcemy kogoś mile zaskoczyć.

Składniki

  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki kakao
  • 130 g miękkiego masła
  • 160 ml mleka
  • 2 duże jajka
  • 160 ml gorącej kawy
  • 2 łyżki cukru pudru

Ciasto czekoladowe - przygotowanie

1. Wszystkie składniki, oprócz cukru pudru, umieścić w misie miksera, zmiksować do połączenia się składników.

2. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 165 stopniach do suchego patyczka około 50-55 minut.

3. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.

Inne pomysły na ciasta? Mamy je również:

Makowiec japoński

Ciasto spod widelca

Reklama

Sernik limonkowy

Zobacz też:



INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: ciasto czekoladowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje