Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe jest szybkie i bezproblemowe do przygotowania. Uda się każdemu, kto skorzysta z naszego przepisu. Ciasto czekoladowe to klasyczny wybór, gdy chcemy kogoś mile zaskoczyć.

Składniki
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki kakao
- 130 g miękkiego masła
- 160 ml mleka
- 2 duże jajka
- 160 ml gorącej kawy
- 2 łyżki cukru pudru
Ciasto czekoladowe - przygotowanie
1. Wszystkie składniki, oprócz cukru pudru, umieścić w misie miksera, zmiksować do połączenia się składników.
2. Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 165 stopniach do suchego patyczka około 50-55 minut.
3. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Inne pomysły na ciasta? Mamy je również:
Zobacz też: