Reklama

Reklama

Ciasto kruche z dynią

Wypróbuj przepis na kruche ciasto z dynią. Będzie idealnym deserem na niedzielne popołudnie.

Składniki na 12 porcji:


  • 1 duży rulon mrożonego ciasta kruchego
  • 1 i 1/4 szklanki dyni pokrojonej w kostkę
  • 2 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 1 szklanka mleka skondensowanego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/4 łyżeczki zmielonych goździków
  • sól
  • tłuszcz i bułka tarta

Reklama


Sposób przygotowania:

1. Ciasto rozmrozić i wyłożyć nim natłuszczoną i oprószoną bułką tartą formę. Piec 15 minut w 200ºC.

2. Dynię, jajka, cukier oraz przyprawy zmiksować na puszystą masę. Wlać mleko i jeszcze chwilę ubijać. Farsz wylać na przygotowane ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec na złoty kolor (około godziny). Studzić, aż farsz uzyska konsystencję gęstego budyniu.

Dowiedz się więcej na temat: ciasto kruche

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje