Ciasto morelowe
To ciasto pozytywnie zaskoczy was smakiem!

Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 20 dag twarogu
- 2 jaja
- 4 łyżki cukru
- ekstrakt waniliowy
- 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
- 2 łyżki miękkiego masła
- kilka dojrzałych moreli
- garść płatków migdałowych
12 porcji
Sposób przygotowania
1. Twaróg utrzyj z cukrem. Dodaj jajka, ekstrakt, budyń i masło. Dobrze zmiksuj. Morele umyj, odpestkuj, pokrój na łódeczki. 2. Ciasto delikatnie rozwałkuj, wytnij koło większe od średnicy formy (część powinna zachodzić na boki). Ponakłuwaj widelcem. 3. Masę serową wyłóż na wierzch ciasta, wygładź. Na niej ułóż cząstki moreli. Posyp płatkami. Piecz 20-25 minut w temp. 210°C do zezłocenia.