Ciasto orzechowe

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto:

  • 1 kostka do pieczenia
  • po 25 dag cukru pudru i mąki
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki likieru orzechowego;

Składniki

na krem

  • 1 kostka do pieczenia np. Kasia Ekstra
  • 40 dag cukru pudru
  • 2 łyżeczki kakao

Składniki

na polewę

  • 3 dag kostki do pieczenia Kasia
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 12 dag gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka likieru orzechowego
  • 5 dag posiekanych
  • orzechów laskowych

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Ciasteczka korzenneINTERIA.TVInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?