Ciasto „warzywniak”

Wystudzone ciasto pokroić, następnie udekorować kwaśną śmietaną i malinami
Wystudzone ciasto pokroić, następnie udekorować kwaśną śmietaną i malinami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 łyżki rodzynek
  • 5 łyżek rumu
  • 4 marchewki
  • 1 mały burak
  • 2 jabłka
  • 4 jajka
  • 100 g drobnego cukru
  • 100 ml oleju
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 400 g mąki gładkiej
  • sól
  • 1 torebka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cynamonu
  • 250 ml kwaśnej śmietany
  • maliny do dekoracji
  • tłuszcz i mąka do formy

Sposób przygotowania:

Życie na Gorąco
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?