Ciasto z bakaliami

Bakalie nie tylko nadają nawet najprostszym z ciast interesujący smak, ale też je zdobią. Nasza propozycja to ciasto na bazie twarogu - bardzo proste do zrobienia.

Ciasta z bakaliami są na tyle uniwersalne, że nadają się na każdą okazję
Ciasta z bakaliami są na tyle uniwersalne, że nadają się na każdą okazję123RF/PICSEL

1. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy cukier waniliowy, jajka, twaróg, masło, mąkę i cukier puder. Wszystko razem mieszamy i zagniatamy ciasto. Powinno mieć dość rzadką konsystencję.

2. Do ciasta dodajemy bakalie, starannie mieszamy.

3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, formę wykładamy papierem do pieczenia (można też formę natłuścić i oprószyć mąką). Pieczemy ciasto 70 min. w temp. 180 stopni.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas