Reklama

Reklama

Ciasto z jeżynami

Te ciemne owoce o bardzo intrygującym smaku oraz kształcie doskonale nadają się do pysznych deserów.

Wieniec z owocami

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny

Składniki - ciasto

  • 2,5 szklanki mąki
  • kostka masła
  • 4 żółtka
  • szklanka drobnego cukru

Składniki - dodatki

  • 3 nektarynki
  • szklanka malin
  • szklanka jeżyn
  • galaretka malinowa
  • białko
  • 2 łyżki sezamu

Sposób przygotowania

1. Przesianą mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, żółtkami i cukrem. Zagnieć. Chłodź w lodówce przez 30 minut. Galaretkę wsyp do 1,5 szklanki wrzątku, wymieszaj, odstaw do stężenia. 

2. Ciasto rozwałkuj, wyłóż formę, zwiń brzegi, posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp sezamem. Piecz 30 minut w temp. 160°C. Ostudź. Wyłóż owoce na ciasto, zalej tężejącą galaretką.  

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje