Ciasto z jeżynami
Te ciemne owoce o bardzo intrygującym smaku oraz kształcie doskonale nadają się do pysznych deserów.

Wieniec z owocami
Składniki
- ciasto
- 2,5 szklanki mąki
- kostka masła
- 4 żółtka
- szklanka drobnego cukru
- dodatki
- 3 nektarynki
- szklanka malin
- szklanka jeżyn
- galaretka malinowa
- białko
- 2 łyżki sezamu
Sposób przygotowania
1. Przesianą mąkę wymieszaj z posiekanym masłem, żółtkami i cukrem. Zagnieć. Chłodź w lodówce przez 30 minut. Galaretkę wsyp do 1,5 szklanki wrzątku, wymieszaj, odstaw do stężenia. 2. Ciasto rozwałkuj, wyłóż formę, zwiń brzegi, posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp sezamem. Piecz 30 minut w temp. 160°C. Ostudź. Wyłóż owoce na ciasto, zalej tężejącą galaretką.