Cieciorkowa tarta ze spiralkami

Pomysł na oryginalny obiad.

Tarta z ciecorki
Tarta z ciecorki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasto: mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Do cieciorki dodaj żółtka i zmiksuj na gładką masę. Wsyp mąkę, zagnieć ciasto, chłodź je przez 60 minut. Nagrzej piekarnik do 180 st. C. 

2. Formę natłuść lub wyłóż pergaminem. Wylep ciastem. Piecz 15 minut. Farsz: czosnek obierz, posiekaj. Mozzarellę zetrzyj, domieszaj jogurt, czosnek, jajko. Dopraw, wyłóż na ciasto. 

3. Warzywa umyj i osusz. Burak i marchewki obierz. Wszystkie warzywa pokrój na cienkie podłużne plastry, a te wzdłuż na połówki. Bakłażan skrop sokiem z cytryny. 

4. Warzywa podsmaż z obu stron na patelni cienko posmarowanej oliwą. Zwiń w ścisłe ruloniki. Powkładaj je przeciętą częścią w masę serowo-jogurtową. Piecz 40 minut w 180 st. C

Tarta ze szpinakiem - najszybszy przepisInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas