Cielęce klopsiki
Są delikatne i wyjątkowo smaczne. Starszym dzieciom możesz podać klopsiki w sosie pomidorowym.

Składniki
- 50 g cielęciny,
- 1/2 jajka,
- 1 łyżeczka kaszki kukurydzianej,
- 1 gotowana marchewka,
- 1 mały pomidor,
- 1 pietruszka,
- 1/2 łyżeczki koperku.
1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel.
2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem.
3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki.
4. Z pomidora zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.
5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem z klopsikami aż do miękkości.