Cielęce klopsiki

Są delikatne i wyjątkowo smaczne. Starszym dzieciom możesz podać klopsiki w sosie pomidorowym.

Smakują wyśmienicie
Smakują wyśmienicie 123RF/PICSEL

1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel.

2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem.

3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki.

4. Z pomidora zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.

5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem z klopsikami aż do miękkości. 

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas