Co powinnaś wiedzieć o papai

Miąższ można jeść łyżeczką lub obrać ze skórki i pokroić
Miąższ można jeść łyżeczką lub obrać ze skórki i pokroić123RF/PICSEL
Jadalne są także nasiona. Mają ostry smak przypominający pieprz
Jadalne są także nasiona. Mają ostry smak przypominający pieprz123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 zielonej papai
  • 1 ogórek
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka orzeszków ziemnych
  • 1 ostra papryczka (dowolnie)
  • sól, pieprz, cukier

Składniki

  • 1 bardzo dojrzała papaja
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • opakowanie lodów waniliowych, sok z cytryny, maliny do dekoracji
Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokadoZmysłowe smakiInteria.tv
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?