Co za przepis! Wszyscy kochają to danie
Tę zapiekankę makaronową z mięsem mielonym i pieczarkami uwielbiają wszyscy! Robi się ją naprawdę szybko.
Sposób przygotowania:
Podgotuj makaron. Musi on zostać dość twardy.
Pokrój pieczarki w półplasterki. Podsmaż z drobno posiekaną cebulą. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż przez chwilę razem. Na drugiej patelni podsmaż mięso z przyprawami.
Kiedy zmieni kolor, dodaj pieczarki z cebulą i puszkę pomidorów. Wymieszaj i duś przez ok. 10 minut.
Przygotuj naczynie żaroodporne, smarując ścianki i dno odrobiną oleju. Wysyp na dno makaron, posyp częścią startego sera, następnie wlej sos mięsno-pieczarkowy. Posyp resztą sera serem.
Włóż do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 30 minut.
* * *
Zobacz więcej: