Co za przepis! Wszyscy kochają to danie

Tę zapiekankę makaronową z mięsem mielonym i pieczarkami uwielbiają wszyscy! Robi się ją naprawdę szybko.

Zapiekanka makaronowa
Zapiekanka makaronowaPicsel123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Podgotuj makaron. Musi on zostać dość twardy.

Pokrój pieczarki w półplasterki. Podsmaż z drobno posiekaną cebulą. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż przez chwilę razem. Na drugiej patelni podsmaż mięso z przyprawami.

Kiedy zmieni kolor, dodaj pieczarki z cebulą i puszkę pomidorów. Wymieszaj i duś przez ok. 10 minut.

Przygotuj naczynie żaroodporne, smarując ścianki i dno odrobiną oleju. Wysyp na dno makaron, posyp częścią startego sera, następnie wlej sos mięsno-pieczarkowy. Posyp resztą sera serem.

Włóż do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 30 minut.

* * * 

Zobacz więcej:

"Ewa gotuje": Granola z bananem i jogurtem oraz batoniki kokosowePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas