Reklama

Reklama

Colesław z sosem sezamowym

Colesław jest łatwą i przede wszystkim szybką w wykonaniu surówką z młodej kapusty.

Jej sekret tkwi w prostocie, dlatego idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, można jeść ją również solo. Odkrywcom niecodziennych, orientalnych smaków codziennych dań polecamy przepis z wykorzystaniem sosu sezamowego.

Składniki

  • 1 główka białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 4 plastry ananasa
  • 1 limonka
  • kolendra
  • Sos sezamowy np. Roleski

Sposób przygotowania

Reklama

1. Główkę białej kapusty kroimy drobno nożem na cienkie paski.

2. Marchewki i jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach.

3.  Kroimy ananasa na małe kosteczki.

4.  Wszystkie składniki mieszamy za sobą, wykładamy do miseczki i polewamy sosem sezamowym. Do smaku dodajemy sok z limonki i posiekaną kolendrę.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje