Colesław z sosem sezamowym

Colesław jest łatwą i przede wszystkim szybką w wykonaniu surówką z młodej kapusty.

Colesław
Colesław123RF/PICSEL

Jej sekret tkwi w prostocie, dlatego idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, można jeść ją również solo. Odkrywcom niecodziennych, orientalnych smaków codziennych dań polecamy przepis z wykorzystaniem sosu sezamowego.

Sposób przygotowania

1. Główkę białej kapusty kroimy drobno nożem na cienkie paski.

2. Marchewki i jabłko trzemy na tarce o grubych oczkach.

3.  Kroimy ananasa na małe kosteczki.

4.  Wszystkie składniki mieszamy za sobą, wykładamy do miseczki i polewamy sosem sezamowym. Do smaku dodajemy sok z limonki i posiekaną kolendrę.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas