Cukinia faszerowana ryżem

Nie masz pomysłu na obiad? Zrób faszerowaną cukinię. Jest wyjątkowo smaczna.

Smakuje wyjątkowo
Smakuje wyjątkowo 123RF/PICSEL

Cukinie przekroić wzdłuż na połówki. Po wydrążeniu miąższu ułożyć je na blasze wyłożonej pergaminem i posmarować olejem. Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Ryż opłukać, ugotować al dente w bulionie, odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć na nim cebulę. Dołożyć drobno posiekany miąższ cukinii i mrożone warzywa. Chwilę dusić.

Dodać ryż, doprawić sosem worcester, pieprzem i solą. Połówki cukinii napełnić mieszanką z patelni. Posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści.

Prosty przepis na faszerowaną cukinięInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas