Reklama

Reklama

Cukiniowa musaka z wołowiną

Pomysł na sycącą zapiekankę.

Składniki:

  • 4 małe cukinie
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula, sól
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 6 gałązek oregano, pieprz
  • po 5 dag masła i mąki
  • 600 ml mleka
  • 8 dag sera żółtego, gałka musz.

Przygotowanie:

1. Cukinie pokrój w plasterki, pomidorki na połówki. Posiekaną cebulę połącz z mięsem. Dopraw oregano, solą i pieprzem. Przygotuj jasną zasmażkę z masła i mąki. Stopniowo dodawaj mleko. Sos gotuj ok. 20 min. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką. Wymieszaj z połową startego sera.

Reklama

2. W formie układaj na przemian warstwy cukinii i pomidorów oraz mięsa. Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa. Zalej sosem, posyp resztą sera. Zapiekaj 50 min w 180 st.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje