Curry z piekła rodem

Curry na ostro
Curry na ostro123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag mięsa drobiowego, np. z udźca indyka
  • 1/3 szkl. suszonych pomidorów z oleju (z olejem)
  • 2 papryczki chili
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • ćwiartka limonki
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 3-4 listki kafiru lub 2 listki laurowe
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • pieprz cytrynowy
  • 1 szkl. mleczka kokosowego lub 2-3 łyżki mascarpone
  • świeże zioła do dekoracji

Sposób przygotowania

Curry z dorszemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?