Cynamonowe kopytka

Sposób na przełamanie klasycznego dania polskiej kuchni. Kopytka, doskonale smakujące zarówno w wytrawnej wersji, jak i na słodko, uwielbia każdy! Przygotowanie ich, wbrew pozorom, jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu. Tym razem mamy dla was przepis w nowej, ciekawej formie - z dodatkiem cynamonu zyskują nie tylko pięknego wyglądu, ale i przepysznego smaku i aromatu.

W takim wydaniu "zwykłe" kopytka zyskują drugie życie
W takim wydaniu "zwykłe" kopytka zyskują drugie życie123RF/PICSEL

Składniki

  • 500 g chudego twarogu
  • 4 jajka
  • 150 g mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki masła
  • łyżeczka cynamonu
  • pół łyżeczki soli
  • 2 łyżki bułki tartej

Niepozorny dodatek zmienia wszystko. Tak je zrobisz:

Jak zrobić cynamonowe kopytka?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?