Reklama

Reklama

Cynamonowe przysmaki

Co uprzyjemni długie jesienno-zimowe wieczory? Jak przywołać cudowne wspomnienia i razem z najbliższymi spędzić miło czas? Wystarczy wypełnić dom korzennym zapachem cynamonu, który otula aromatem i dodaje magii wspólnym chwilom.

Przepis na marchewkowo-cynamonowe babeczki

Składniki

  • 2 szklanki tartej marchewki
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta suszonego imbiru
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • szklanka cukru
  • laska wanilii
  • krem: 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego np. Mój Ulubiony, cukier

Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, solą, cynamonem, imbirem i ziarenkami wanilii. W drugim naczyniu zmiksować grubo startą marchew z olejem, jajkami, cukrem. Połączyć obydwie masy i wymieszać łyżką. Tak powstałe ciasto nakładać do foremek i piec ok 25 minut w 180 st. C.

Reklama

Wystudzone babeczki udekorować masą twarożkową (tarożek wymieszany z cukrem - do smaku), posypać cynamonem i udekorować orzechami pecan.

 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje