Cytrynowy szpinak z makaronem, mozzarellą i słonecznikiem

Na przekór pogodzie, jesienią na talerzu może być kolorowo i apetycznie!

Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedź i przelej zimną wodą. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj umyty i osuszony szpinak. Smaż przez kilka minut, cały czas mieszając. Wsyp natkę pietruszki i przyprawy do smaku, dodaj kilka kropel soku z cytryny. Zamieszaj i podsmażaj jeszcze przez chwilę. Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika

Na talerzu ułóż makaron, na nim masę szpinakową. Całość posyp garścią siemienia lnianego oraz pestek słonecznika. Udekoruj startą skórką z cytryny oraz kawałeczkami sera mozzarella.

Smacznego!

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas