Czekoladowa babka bezglutenowa, bez nabiału

Babka czekoladowa
Babka czekoladowamateriały prasowe

Składniki

  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 szklanka mąki z tapioki
  • 0,5 szklanki kakao (suchego)
  • 1 szklanka kawy (świeżo zaparzonej, gorącej, zbożowej i bezglutenowej)
  • 1 szklanka cukru (albo ksylitolu)
  • 1 łyżeczka sody + 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki siemienia lnianego mielonego
  • 0,5 szklanki oleju
  • ubita woda z jednej puszki cieciorki (jak ubić wodę w przepisie na bezy: tutaj)
  • aromat pomarańczowy, skórka pomarańczowa

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?