Czekoladowa panna cotta

Znany i lubiany włoski deser - tym razem w wersji czekoladowej. Z jego przygotowaniem poradzą sobie nawet osoby stawiające w kuchni pierwsze kroki.

Czekoladowa panna cotta
Czekoladowa panna cotta123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Śmietanę i mleko wlej do rondla, dodaj cukier puder. Podgrzewaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.

2. Dodaj połamaną mleczną czekoladę, ogrzewaj do rozpuszczenia i połączenia składników.

3. Do ciepłej masy dodaj żelatynę. Mieszaj, aż się rozpuści.

4. Masę przelej do szklaneczek. Gdy wystygnie, wstaw do lodówki na minimum 5 godzin. Podawaj ze startą gorzką czekoladą oraz wiśniową konfiturą.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas