Czym się różnią ciasta filo i francuskie

Ciastka z ciasta francuskiego są bardzo popularne
Ciastka z ciasta francuskiego są bardzo popularne123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g filo
  • 50 g rozpuszczonego masła
  • 2 jajka
  • 30 dag szpinaku
  • 30 dag sera feta
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta czosnku
  • szczypta gałki
  • sól
  • pieprz
Baklawa
Baklawa123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g filo
  • 200 g masła

na nadzienie

  • 300 g posiekanych orzechów włoskich
  • 3 łyżki cukru
  • łyżeczka cynamonu

na syrop

  • 50 g miodu
  • 170 g cukru
  • łyżka soku z cytryny

Składniki

  • 230 g ciasta francuskiego
  • roztrzepane żółtko
  • 3 łyżki masła
  • 4 jabłka
  • 100 g rodzynek
  • 4 łyżeczki cukru
Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiegoInteria KulinariaInteria Kulinaria
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?