Deser bananowy

Zamiast sięgać po kolejny kawałek ciasta czy zawierający konserwanty, gotowy słodki deser, przygotujmy szybkie przekąski na bazie jogurtu naturalnego.

Deser bananowy
Deser bananowymateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć ciastka, rozdrobnić 2-3 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.

2. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, dodać jogurt, miód, banany i cukier waniliowy, wymieszać 15 s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować 5 s/obr. 7.

3. W 4 szklankach układać warstwami rozdrobnione wcześniej ciastka i masę bananową, udekorować plastrami banana.

4.  Deser bananowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

JEŚLI NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX®

1. Ciastka pokruszyć.

2. Twaróg, dodać jogurt, miód, banany i cukier waniliowy zmiksować.

3. W 4 szklankach układać warstwami rozdrobnione wcześniej ciastka i masę bananową, udekorować plastrami banana.

4. Deser bananowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas