Deser mandarynkowy
Delikatny mus.
- 2 puszki mandarynek w zalewie,
- 4 łyżeczki żelatyny,
- 2 opakowania jogurtu naturalnego,
- 4 łyżki cukru,
- listki świeżej melisy
Przygotowanie:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki. Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia (odłożyć 8 cząstek do dekoracji), zmiksować. Do musu dodać jogurt oraz cukier i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Deser mandarynkowy rozlać do pucharków, po czym wstawić je na 2 godziny do lodówki. Podawać, gdy mus dobrze stężeje. Pucharki z deserem udekorować cząstkami mandarynek, listkami świeżej melisy i różyczkami z bitej śmietany.
Czas przygotowania 20 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!