Reklama

Reklama

Dieta bezglutenowa: Gołąbki z pieczarkami i mięsem

Niesamowite gołąbki z pieczarkami i mięsem dla najmłodszych łasuchów z alergią.

Składniki:

  • 1 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 20 dkg pieczarek
  • Opakowanie mielonego mięsa z indyka
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • uniwersalna przyprawa warzywna
  • kapusta włoska
  • olej
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Ryż wymieszać z kaszą. Pieczarki opłukać, bardzo drobno pokroić i podsmażyć wraz posiekaną cebulą, połączyć z kasza i ryżem i dodać mięso, doprawić do smaku. Liście kapusty sparzyć. Zwijać farsz dość ciasno. Gołąbki ułożyć w rondelku, na liściach kapusty, podlać odrobiną wody z kostką rosołową i uniwersalną przyprawą warzywną. Dusić w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C przez godzinę.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje