Dieta bezglutenowa: Gołąbki z pieczarkami i mięsem
Niesamowite gołąbki z pieczarkami i mięsem dla najmłodszych łasuchów z alergią.

Składniki:
- 1 szklanki ugotowanego ryżu
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 20 dkg pieczarek
- Opakowanie mielonego mięsa z indyka
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- majeranek
- uniwersalna przyprawa warzywna
- kapusta włoska
- olej
- kostka rosołowa
Sposób przygotowania:
Ryż wymieszać z kaszą. Pieczarki opłukać, bardzo drobno pokroić i podsmażyć wraz posiekaną cebulą, połączyć z kasza i ryżem i dodać mięso, doprawić do smaku. Liście kapusty sparzyć. Zwijać farsz dość ciasno. Gołąbki ułożyć w rondelku, na liściach kapusty, podlać odrobiną wody z kostką rosołową i uniwersalną przyprawą warzywną. Dusić w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C przez godzinę.