Dieta bezglutenowa: Knedle z mięsem

Polecamy nowy przepis na wyśmienite knedle z mięsem dla dzieci alergicznych.

Przepis na pyszne dania dla malucha
Przepis na pyszne dania dla malucha123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 20 dkg wołowiny
  • Uniwersalna przyprawa warzywna
  • Kostka rosołowa
  • 3 średnie cebule
  • 3 łyżeczki oleju
  • sól
  • maggi
  • 6 dkg mąki bezglutenowej
  • 3 dkg masła
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Mięso ugotować z uniwersalną przyprawą warzywną i kostką rosołową. Cebule podsmażyć, zieloną pietruszkę posiekać i wraz z mięsem wszystko zmiksować, doprawić farsz do smaku. Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmiksować, dodać jajko, mąkę ziemniaczaną i sól - wyrobić ciasto.  Formować placuszki, nałożyć na nie łyżkę farszu, zlepić w kulki, obtoczyć w mące bezglutenowej. W garnku ugotować wodę, osolić, kiedy zacznie wrzeć, wrzucać kulki z mięsem i gotować dwie minuty. Delikatnie wyjmować. Podawać z masłem lub surówkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas