Dieta bezglutenowa: Kotleciki z indyka z żółtym serem i bazylią
Pyszne kotleciki dla małych alergików, koniecznie wypróbuj nasz przepis!

Składniki:
- ½ kg filetu z indyka, pokrojonego na kotlety
- jajko
- Bezglutenowa bułka tarta
- Plastry żółtego sera salami (tyle, ile kotletów)
- 1 ogórek kiszony-duży
- Sól
- Zielona bazylia
- Wykałaczki
Sposób przygotowania:
Kotlety delikatnie zbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy solą. Jajko rozbijamy i mącimy widelcem. Bazylię płuczemy i drobno siekamy. Ogórek kroimy w plasterki (tyle, ile kotletów). Na każdym kotlecie układamy plaster sera, ogórka i posypujemy siekaną bazylią, zawijamy, wbijamy wykałaczkę, aby się nie rozwinęły. Gotowe kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową, wkładamy do piekarnika na 15 minut - piec w temperaturze 150 stopni C.