Reklama

Reklama

Dieta bezglutenowa: Pstrąg w migdałach

Idealny, bezglutenowy przepis na pstrąga w migdałach dla twojego dziecka.

Składniki:

  • 1 świeży lub mrożony pstrąg
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bezglutenowej mąki
  • Torebka krojonych migdałów
  • Sól
  • Sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Pstrąga płuczemy, solimy, środek skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko rozbijamy widelcem, dodajemy pokrojone migdały, mieszamy. Pstrąga obtaczamy w mące bezglutenowej, następnie w jajku z migdałami, wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy na liściu sałaty, z majonezem, sosem tatarskim i pieczywem bezglutenowym.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje