Dieta bezglutenowa: Zapiekanka ryżowa z mięsem wołowym

Wypróbuj wyśmienity przepis na bezglutenową zapiekankę ryżową, nie tylko dla dziecka.

Przepis na ryżową zapiekankę
Przepis na ryżową zapiekankę123RF/PICSEL

Składniki:

  • ½ kg chudej wołowiny
  • Kostka rosołowa
  • Marchew
  • Pietruszka
  • Seler
  • Cebula
  • Szklanka ryżu ugotowanego na sypko
  • Szklanka zmiksowanych surowych ziemniaków
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • Zielona pietruszka
  • Jajko
  • 1/4 szklanki mleka
  • 20 dkg chudego
  • wędzonego boczku
  • majeranek
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Mięso wołowe ugotować z jarzynami, tak jak na rosół. Mięso wyłożyć, zmiksować lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Wymieszać ryż, mięso, zieleninę, ziemniaki, jajko, mleko, mąkę, przyprawy oraz posiekaną cebulę usmażoną z bardzo cienko pokrojonym w kostkę boczkiem. Masę przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec około godziny w gorącym piekarniku. Podawać z surówkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas