Składniki: - 30 kawałków ciasta Wan Tang (można użyć ciasta gotowego ciasta mrożonego lub zrobić wg tego przepisu), - 50 g kiełków z fasolki mung, - 124 g marchewki, - pół pęczka zielonej cebulki, - 2-3 łyżki sosu sojowego, - olej Przygotowanie: Ciasto zawinąć w wilgotna ściereczkę i odstawić, aby odtajało. Marchewkę, cebulkę i kiełki drobno pokroić, doprawić sosem sojowym. Brzegi ciasta (kawałki ok 10x10 cm) zwilżyć, na środek nakładać po łyżeczce nadzienia, sklejać pierożki. Smażyć po 2-3 minuty w głębokim tłuszczu (można smażyć we frytownicy). Osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 580 kJ/139 kcal