Dodaj jabłko do kalarepy i pozbądź się obiadowej nudy. Surówkę zajadać będą wszyscy domownicy

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Surówka z jabłek i kalarepy
Surówka z jabłek i kalarepywatrushkastvorogom123RF/PICSEL

Tania surówka do obiadu

  • 2 kalarepy,
  • 1 duże lub dwa małe kwaśne jabłka,
  • łyżka posiekanej pietruszki,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka octu jabłkowego, 
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól i pieprz do smaku 

Surówka z jabłek i kalarepy: przepis

  1. Umyj, obierz jabłko, wykrój gniazdo nasienne i pokrój owoc w cienkie słupki. 
  2. Umyj, obierz i pokrój kalarepę w taki sam sposób jak jabłko. 
  3. Umyj i posiekaj natkę pietruszki. 
  4. Wymieszaj w misce: jogurt, ocet, miód i przyprawy. 
  5. Składniki połącz i dokładnie wymieszaj. 

Surówka z jabłek i kalarepy — co dostarczysz organizmowi?

„Ewa gotuje”: Leczo z pieczonych warzywPolsat